Gran Canaria- destinatia verii 2017
Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Aici am inceput sa prezentam destinatia  verii 2017-Gran Canaria. O destinatie iubita atat de catre romancieri (A.J. Cronin), precum si de catre cineasti (vezi Clint Eastwood cu cele doua lungi metraje ale sale).

Coasta abrupta din nord-vestul  insulei Gran Canaria te intampina cu  Dedo de Dios “Degetul lui Dumnezeu”, emblema din Puerto de Las Nieves.

gran canaria

gran canaria

Cele mai frumoase locuri in Gran Canaria

 

Ridicandu-se pur si simplu din ocean, acesta are 30 de metri inaltime, un impresionant monument al naturii din roca de bazalt.

Inainte de a fi considerat un port important, Puerto de las Nieves este un oras pescaresc romantic, a carui liniste este foarte rar tulburata.

Plin de un  farmec aparte, afisand un caracter tipic canarian, Puerto de Las Nieves a devenit un loc popular vizitat de cati mai multi turisti in ultimii ani. Puerto de Las Nievas este  un loc atractiv de unde puteti opta pentru o excursie de o zi in sora ei mai mare-Tenerife.
puerto-2

Paseo de Los Poetas este un loc deosebit de dragut; o promenada frumoasa captusita de restaurante in care se servesc celebrele fructe de mare si peste marini, magazine de artizanat si galerii. La apusul soarelui, portul te rasfata cu imagini cinematografice ce, pur si simplu iti taie rasuflarea: Muntele Teide din Tenerife in departare, precum si ‘portocala” scaldandu-se in apele curate ale oceanului.

Nu parasiti acest loc pana ce nu veti servi Caldo de pescado, o supa de peste, cu adevarat delicatesa locala.

gran canaria

gran canaria

Un alt loc din Gran Canaria ce merita a fi vizitat este Cenobio de Valeron.

Cenobio de Valeron ascunde cateva mistere. Sa fie, oare, aceasta o constructie ce servea ca granar din perioada hispnaica sau aici locuiau harimaguadas-virginele sfinte ce slujeau ca preotese inainte de casatorie ? Cetatea din stanca este formata din 300 de pesteri mici unite intre ele prin coridoare sapate de vechii canarieni in tuful moale.

Site-ul este pregatit pentru vizite, fiind deschis de marti pana duminica. Se percepe o taxa de intrare.

gran canaria

gran canaria

 

Las Palmas

 

 

Las Palmas este un oras cosmopolit, animat, centru al turismului canarian.

Las Palmas este una dintre capitalele Spaniei care dispune de kilomteri de plaja. Adaugati acestui privelegiu conditiile climatice excelente ale insulei, care permit extinderea sezonului turistic pe tot parcursul anului.

 

 

Plaje in Las Palmas

Plaja principala din Las Palmas este Playa de Las Canteras, cu trei kilometri de nisip auriu, considerata una dintre cele mai lungi plaje de nisip ale metropolelor din lume. Aici gasim disponibile toate serviciile disponibile: hoteluri, restaurante, baruri, cluburi. La lasarea serii, plaja devine un loc excelent pentru practicare tuturor tipurilor de sport.

Portul din Las Palmas este, insa unul dintre cele mai mari din Spania.

gran canaria

 

Playa de El Confital se intinde la poalele muntilor ca o prelungire a marii. De-a lungul acestei coaste, gasim cel mai bun val din Europa  pentru surferi.

Playa de Las Alcaravaneras se afla pe langa portul de agrement Muelle Deportivo, foarte aproape de centrul orasului. Cu aproape 1000 de metri de nisip auriu, aceasta este marginita de cele doua cluburi de Yatch ale orasului. Playa de las Alcaravaneras este cea mai buna pentru practicarea sporturilor acvatice.

Plaja cu nisip negru, Playa de La Laja este o zona de surfing, care dispune de facilitati extraordinare pentru pescuit.

 

Cumparaturi in Las Palmas

 

Las Palmas are patru mari centre comerciale: Las Arenas, La Ballena, 7 Palmas si El Muelle, precum si zonele comerciale din Triana si Mesa y Lopez.

In zona din jurul parcului Santa Catalina gasim mici firme specilaizate in tehnica de sunet si imagine dar si Hotelul Santa Catalina al carui stil arhitectonic prezinta numeroase particularitati specifice canarienilor.

In Vegueta, cel mai vechi cartier din Las Palmas se afla Casa de Colon (Cristofor Columb), fostul sediu al guvernului insular. In muzeul gazduit aici veti descoperi cele mai interesante aspecte ale calatoriilor lui Columb in America, precum si ale escalelor sale in Las Palmas. Spre deosebire de cladirile istorice vechi din Vegueta, puteti vizita de asemenea Centrul de Arta Moderna Atlantico (moderna galerie de arta), una dintre cele mai interesante galerii unde sunt expuse opere ale artistilor spanioli.

Las Palmas a fost fondat in 1478 de catre Juan Rejon care a pornit de aici cucerirea insulei.

Stradutele intortocheate, balcoanele sculptate in lemn, palatele si casele in stil renascentist sau baroc- in centrul vechi al orasului transmite vizitatorului ca trectul insulei este inca viu.

In fata catedralei Santa Ana pazesc intrarea caini canarieni, varianta a originii numelui insulei, din latinescul canis “caine”.

gran canaria

 

 

 

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.