Marea Caraibilor
Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Marea Caraibilor , cu nenumaratele sale insule pitoresti, reprezinta pentru multi dintre noi implinirea unui vis, acela de a cunoaste una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta  unde descoperim alaturi de plajele aurii umbrite de cocotieri, ape cristaline si albastre, o alta lume. O lume plina de contraste, de la hoteluri frumoase si atractii exotice pana la cicloanele tropicale foarte puternice ce pot sa-ti strice intreaga vacanta. Acestea bantuie in zona incepand din luna mai pana in noiembrie. Este bine de retinut aceasta perioada pentru a evita programarea concediilor, taman in perioada cicloanelor.

marea caraibilor

marea caraibilor

 

 

Marea Caraibilor- cifre si curiozitati

 

 

Apele de o frumusete idilica a Marii Caraibilor sunt strabatute anual de peste 3 milioane de persoane pe puntea vaselor de croaziera.

Peste 100 de milioane de turisti, in principal americani viziteaza anual insulele din Marea Caraibilor.

Uraganele reprezinta principalul pericol ce afecteaza tarile din regiunea Marii Caraibilor,  suprapopularea insulelor, precum si rata ridicata a somajului in randul localnicilor ,  probleme  majore cu care se confrunta tarile adiacente Marii Caraibilor.

Turistii, in general, evita aceste subiecte delicate si se concentreaza mai mult pe frumusetea locurilor.

dominicana

Marea Caraibilor, cu o supraftaa de 2 milioane de kilometri patrati, apartine de bazinul Oceanului Atlantic.

Situata in America Centrala, Marea Caraibilor este separata la ocean la est si la nord prin arhipelagurile Antilelor Mici si Mari. Marea comunica cu Golful Mexic si Peninsula Yucatan, iar cu Oceanul Indian prin numeroasele stramtori dintre Insulele Antilelor.

De-a lungul coastelor Americii de Sud, dinspre orasul brazilian Recife catre Antile, urmam sperbul curent al Guyanei. El isi continua cursul printre insulele Caraibe sudice Trinidad, Grenada, Saint Vicent si Barbados, dupa care patrunde in Marea Caraibilor, pe care o traverseaza in toata lungimea sa, pentru a-si termina calatoria in Golful Mexic, trecand, mai intai prin Stramtoarea Yukatan.

 

De ce o vacanta in Marea Caraibilor ?

 

 

Marea Caraibilor este una dintre cele mai calde mari din lume. Temperatura apei la suprafata atinge + 29 grade Celsius vara si 25-26 garde Celsius iarna. Alaturi de temperaturile prietenoase ale zonei, nisipul alb al plajelor marii si palmierii fermecatorii de pe tarmurile Marii Caraibilor, hotelurile luxoase all inclusive ii atrag pe turisti ca niste magneti pentru o vacanta exotica de neuitat in aceasta parte mirifica a lumii. Orice tara veti alege, fie Republica Dominicana, Insula Haiti, Barbados sau St Lucia, oricare dintre aceste destinatii exotice va vor oferi totul, un vis complet al vacantei tale.

mexic q

De-a lungul anilor, in apele tot mai calde ale Marii Caraibilor s-a dezvoltat p flora si o fauna marina care te uimesc prin abundenta si diversitate. Pe coasta insulelor Balize a luat nastere o bariera de corali de 220 kilometri lungime, care adaposteste nenumarate specii de corali. Acesta este al doilea recif de corali din lume, ca lungime, un adevarat sanctuar al pestilor, homarilor si crustaceelor, precum si o adevarata lume a coralilor.

Marea Caraibilor a fost si va ramane o atractie a vacantelor estivale pentru orice turist din lume. Marea Caraibilor este un vis ce merita indeplinit.

mexic 1

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.